beats by dre cheap

Stid !!!

Stid,moze biti ili ne biti. Folozofska,Eticka,Psiholoska,Religiska,Politicka,Privatna ili Javna Kategorija. Stid se moze imati ili nemati,mozemo ga uvazavati i smijati se onima,koji se jos stide,mozemo se nad njima cuditi.Ali Kad sve ovo necasno i sramno u ovom vremenu rata prodje,ostace samo stid.

Ako ne njih,onda nas od njih !

Njima,koju su cinili zlocine ili ih sluzili,njih koji su svoje zlocine podsticali i pripremali u svojim knjigama i filmovima svojim,govorima svojim,lazima,svojim rukama,svojim parama,svojim izmastanim kultom osvete. Nece moci pobjeci od stida.

Stid,zbog iskasapljenih ljudi i zivota. Stid zbog srusenih gradova i bogomolja,razvaljenih ulica i domova,parkova i drvoreda. Stid,zbog najvisih cinova i akademskih titula,zbog siromastva i gladi postojece i koja ce da bude. Stid,zbog uvreda,drskosti,uobrazenosti,zbog nevidjene be'stidnosti i lazi,obmanama i falsifikatima svake vrste. Stid,pred samim sobom,pred svojima,pred roditeljima prijatelja,pred komsilukom,pred narodom svojim i pred narodima,pred svekolikim svijetom.

Stid, Ako ne njih , onda nas od njih !

Pred,Bogom svemogucim i njegovim lijepim imenima,pred svim apostolima i svecima,pred svim svetim knjigama tore i talmuda,tibetanskom i egipatskom knjigom mrtvih,pred ezanima i crkvenim zvonima,mihrabima i oltarima,pred zvjezdanim nebom,stid onih koji zlocinu sluze ! Stid od svog znanja i svoje kulture,od svog beskonacnog neznanja. Stid,od ruku koje nam prave hamajlije i stavljaju oko vrata,zasivaju u odjecu da je uz tijelo nam zapis. Stid,Od ruku koje nam masu,njeguju nas i prave mehleme za sve rane.

Stid, Ako ne njih, onda nas od njih !

Pred njivom i vockom,zemljom koja nas hrani,pred stokom nam. Stid, pred slikom nam na licnoj karti,pred pjesmom koju pjevamo i koju volimo cuti,pred umjetnoscu i svekolikom kulturom. I od kako je svijeta i vijeka,stid je radi zivota svijeta,ovog i onog i nikad,nikad nije bilo sve dozvoljeno,niti ce biti.

Ni u osami se ne cini ono,sto bi bilo neprijatno da drugi vide...

Stid,Stid, Ako ne njih, onda nas od njih !!!

"Iza Sna" za one koji vole Bosnu......

 

world4you
http://world4you.blogger.ba
13/05/2008 02:15